DIERENPENSION ROERMOND

Home / Kattenpension

Kattenpension

dierenpension

Ongecastreerde katers en ongesteriliseerde poezen zullen wij helaas niet kunnen aannemen.

De verblijven

De katten zullen vertoeven in individuele en ruime verblijven. Uiteraard kunnen meerdere katten uit hetzelfde huishouden wel samen geplaatst worden. Gelieve een eigen mand, kussen of deken mee te brengen. Manden of kussens met bolletjesvulling kunnen wij uit veiligheidsoverwegingen helaas niet toestaan en u dient er wel rekening mee te houden dat wij deze niet gewassen mee terug kunnen geven of dat de spullen stuk kunnen gaan door het gebruik. Overige spullen als kattenbak, voerbakjes en speeltjes zijn standaard aanwezig in het pension.

Het kattenpension beschikt niet over een buitenverblijf. Dus heeft u een kat die erg gesteld is op een buitenverblijf en tijdelijk niet zonder dit kan, dan kunnen wij u dit niet bieden en kunt u beter een andere keuze voor een pension maken.

Voeding

We serveren brokken van het merk Royal Canin. Indien uw kat een speciaal dieet volgt of andere wensen heeft tav voeding dan kunt u dit zelf meebrengen. Gaarne in voldoende hoeveelheden in geschikte en werkbare verpakking of porties met duidelijke instructies en gemerkt op naam.

Medicatie

Indien medicatietoediening noodzakelijk is dan ook gaarne in voldoende hoeveelheid meegeven met duidelijke instructies en gemerkt op naam.

Brengen en ophalen

Dit kan op vooraf afgesproken tijden. Indien u uw dier na 12.00 uur komt ophalen wordt een halve dag extra in rekening gebracht.

Belangrijke informatie

Wij doen er alles aan om het verblijf van uw kat zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Toch is een verblijf in een dierenpension niet helemaal vrij van risico’s en hiervan willen wij u op de hoogte stellen. In het algemeen kun je stellen dat stress het grootste risico vormt. Een kat die uit zijn vertrouwde omgeving gehaald wordt zal altijd enige mate van stress ervaren. De algemene gevolgen van stress kunnen zijn dat de weerstand verminderd en de eetlust afneemt. Door een tijdelijke afname van de weerstand kan bij de kat ziekte optreden, ook vanwege de huisvesting met andere katten. In het pension nemen wij enkel correct ingeënte katten op waarbij de niesziekte enting en Bordetella enting niet ouder dan 1 jaar en de kattenziekte enting niet ouder dan 3 jaar mag zijn. De entingen moeten minimaal 3 weken ( de Bordetella enting zelfs liefst 6 weken) voor de aankomstdatum gegeven zijn (dit is ook na te lezen in onze Voorwaarden, zie menutab Voorwaarden). Zonder de vereiste inentingen zullen wij uw kat niet aannemen.

Ondanks deze entingen, onze reinheid en indiviuele kennels, kan uw kat toch een virusziekte of aandoening oplopen. Want de afweer die met deze inentingen wordt opgebouwd geeft niet altijd volledige bescherming. De vele ziekteverwekkers van bijvoorbeeld niesziekte veranderen zich dermate snel, dat het lichaam ze soms maar gedeeltelijk herkent als ziektekiemen waartegen geënt is. De afweer werkt in zo’n geval niet optimaal en de kat kan alsnog ziek worden. Dit verschijnsel kennen we allemaal ook van mensen die de griepprik gehad hebben. Ook deze mensen hebben nog steeds kans om toch griep te krijgen, maar dan in minder heftige vorm. De gedeeltelijke bescherming zorgt er bij katten net als bij mensen voor, dat in plaats van een potentieel ernstige ziekte, de klachten beperkt blijven. Zo kan het gebeuren dat in het pension toch katten gaan niezen of hoesten. In de overgrote meederheid van de gevallen een veel mildere vorm dan bij niet-ingeënte katten. Let er bij thuiskomst vooral goed op dat uw kat blijft eten en vooral drinken. In de meeste gevallen geneest uw kat dan zoals mensen genezen van een griep.

Ook kan het gebeuren dat u uw kat gezond ophaalt en dat de kat na een aantal dagen na thuiskomst begint te niezen of te hoesten. Dit komt omdat de tijd tussen de besmetting en de eerste kenmerken zoals hangerigheid, niezen, hoesten of verhoging, ca. 5 dagen bedraagt. Zolang de kat blijft eten en drinken of een dagje wat minder eet, kunt u het gerust aankijken. Wordt de kat ziek, lusteloos, koortsig, eet of drinkt niet meer, raden wij aan contact op te nemen met uw dierenarts. Dit is goed te behandelen met antibiotica, pijnstilling en wat krachtvoer. Overigens kan uw kat ook ziek worden als gevolg van de verplaatsing van en naar het pension en de bijbehorende stress en opwinding van het transport. Het kan ook zijn dat uw kat een infectie onder de leden heeft zonder dat u dit wist. Door de tijdelijke afname van de weerstand kan het zijn dat deze aandoening dan ineens doorbreekt. Vooral bij katten kan ook de stress en opwinding van de reis terug naar huis ervoor zorgen dat een sluimerende ziekte doorbreekt. Bedenk: ieder dier kan immers ziek worden zonder dat iemand hieraan schuld heeft.

Overig

Ieder verblijf heeft zijn eigen kattenbak met klontvormend grit. Mocht blijken dat er reden tot verdenking van een worm, -parasitaire infectie of vlooien(-luizen)besmetting is, dan zal uw kat een betreffende medicament toegediend krijgen welke achteraf in rekening gebracht wordt à € 20,00. In het geval van behandeling bij verdenking van een vlooien- of luizenbesmetting dient uw kat terstond te worden opgehaald en wordt nog extra € 15,00 achteraf in rekening gebracht vanwege de intensieve schoonmaakkosten.

Het kattenpension beschikt over vloerverwarming, WTW luchtventilatiesysteem en airco.